Cautare ..

Thursday, February 14, 2013

Barcelona, 12 puncte in topul clasamentului Spania Primera Division

In urma etapei de saptamana trecuta, Barcelona se afla in continuare confortabil in topul clasamentului Spania Primera Division cu 12 puncte in fata rivalei Atletico Madrid si 16 in fata lui Real Madrid. Cu aceasta victorie, Barcelona aduna 20 de victorii in acest sezon, cu doar 2 meciuri egale si o infrangere.
Pentru Barcelona, weekend-ul trecut a fost motiv de sarbatoare, acestia nu doar au infrant Getafe cu 6-1, dar s-au bucurat si de infrangerea rivalei Atletico Madrid cu 2-1 in fata lui Rayo Vallecano, consolidandu-si astfel prima pozitie in clasamentul de fotbal al Primerei Division.
Alex Sanchez a deschis scorul cu primul sau gol al sezonului, iar Lionel Messi a sarbatorit semnarea unei extensii de contract de 2 ani in aceeasi saptamana, cu un alt gol in minutul 13.
David Villa a incheiat o faza intensa cu un gol in poarta echipei Getafe in minutul 57, ridicand scorul la 3-0, iar Cristian Tello a mai adaugat un punct la scor doar 11 minute mai tarziu. Soarta lui Getafe a fost pecetluita cu inca doua goluri ale lui Andres Iniesta si Gerard Pique.
Jordi Roura, antrenorul secund al Barcelonei si-a pastrat cuvintele de lauda pentru dupa partida, aratandu-se in mod special incantat de prestatia lui Alexis Sanchez si Andres Iniesta.
Pe cand Messi marca al 35-lea gol al acestui sezon, pentru Alexis, golul care a deschis scorul in minutul 6, a fost primul pe 2013 si se pare ca a purtat noroc Barcelonei, care a fost de neoprit de la inceputul pana la sfarsitul partidei.
Antrenorul secund a delcarat ca este foarte multumiti de progresul si atitudinea lui Alexis Sanchez care nu a avut parte de prea mult noroc in ultimul timp, insa a marcat un prim gol superb impotriva lui Getafe, care, spera Jordi Roura, i-ar fi readus increderea in sine. Iniesta a fost de asemenea laudat pentru jocul excelent si usurinta cu care se misca pe teren "Face fotbalul sa para usor, asta e extraordinar la el" a incheiat antrenorul second declaratia.
Meciul promitea a fi unul dificil pentru Getafe inca inainte de inceputul partidei, Barcelona fiind de neinfrant in clasamente fotbal din ultimul timp, insa cei peste 85000 de fani prezenti la ora 12:00 pe stadionul La Liga pare sa fi propulsat echipa de top dandu-i energia necesara pentru rezultatul spectaculos.
Rezultatul plaseaza Barcelona cu 12 si respectiv 16 puncte in fata lui Atletico si respectiv Real Madrid, facandu-i din ce in ce mai greu de ajuns. Rezultatele nu sunt insa o supriza pentru cei care au urmarit clasamentul Spania Premiera Division pe site-uri precum www.clasamente.net. Barcelona a fost de neoprit in ultimii ani si nu pare dispusa sa incetineasca in acest sezon.
Unul dintre vedetele partidei, Andres Iniesta, care a fost implicat in primele 3 goluri si l-a marcat pe cel de-al 5-lea a declarat, cu modestia caracteristica, ca factorul cel mai important in succesul Barcelonei este munca de echipa.
Atmosfera pe stadion a fost incendiara, iar victoria pare sa ii fi energizat si pe jucatorii Barcelonei pentru meciurile care urmeaza. In meciul cu Getafe au avut ocazia sa apara pe teren si cateva nume care nu parasesc foarte des banca de rezerve, iar prestatia acestora demonstreaza ca Barcelona este o echipa completa.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.